Hoe maak ik een incassobatch?

Open het abonnement via Contributie, bijdragen en abonnementen > Abonnementen. Ga naar het tabblad Incasso's > acceptgiro's > facturen en klik op de knop Genereer.

Een nieuw venster opent met de volgende keuzes:

• Maand: hier kiest u de maand waarvoor u een incasso batch wilt draaien.
    • Genereer acceptgiro's: zet hier het vinkje aan als u ook acceptgiro's wilt maken, anders kunt u deze uit laten staan
    • Genereer automatische incasso's: zet hier het vinkje aan voor het genereren van een incassobatch. Wanneer u voor deze optie kiest komen er twee regels bij, t.w.:
      • Uitvoerdatum evt. incasso's: dit is de datum waarop de bank de incassorun gaat uitvoeren (LET OP!! De bank heeft dit bestand op z'n minst 6 bankdagen van tevoren nodig).
      • Incasso's meteen inboeken als ontvangst: zet hier het vinkje aan als de bedragen welke bedoeld zijn voor de incasso batch ook direct als ontvangst ingeboekt mogen worden. Alleen eventuele storneringen hoeven dan achteraf bijgewerkt te worden.
  • Genereer e-mails: Als u leden via email wilt vragen om tot betaling over te gaan, zet u hier het vinkje zodat deze betaalwijze e-mails worden aangemaakt aan de hand van het geselecteerde email sjabloon/template.
    • Genereer overige betaalwijze: Als u hier een vinkje zet zal er een verplichting tot betaling worden aangemaakt.
    • Genereer facturen: plaatst u hier een vinkje dan zullen ook de facturen worden gemaakt behorend bij de betreffende betaalwijzen(n) . De factuurdatum kan vervolgens geselecteerd worden.

Als u nu op de knop Genereer klikt zal LEA tot uitvoering van het gevraagde overgaan.

Wel biedt LEA u nog de volgende mogelijkheid:

• Direct uitvoeren en verder gaan: de actie wordt klaargezet en draait op de achtergrond. U kunt gewoon verder werken in LEA.
  • Direct uitvoeren en naar planner overzicht gaan: de actie wordt klaargezet en het planner overzicht opent. De actie loopt door de verschillende tabbladen heen. Beginnend in WachtrijLooptAfgerond. Acties welke niet geslaagd zijn komen in het tabblad Afgebroken.
    • Inplannen: de actie kan vooraf klaargezet worden voor een bepaalde datum/tijd.
  • Annuleren: Annuleert de gehele actie.

Het aangemaakt incassobestand vindt u in het abonnement onder het tabblad Incasso's > Acceptgiro's > Facturen en dan onder het sub tabblad Incassobestanden en documenten.

U opent het betreffende incasso bestand en download het bankbestand om dit vervolgens aan te bieden aan de bank ter verwerking.